European BEST engineering competition

ȚĂRI IMPLICATE

În perioada 12-13 decembrie va avea loc cea de-a IX-a ediție EBEC, eveniment organizat de BEST Iași cu sprijinul Universității Tehnice “Gheorghe Asachi” Iași. EBEC (European BEST Engineering Competition) adună în fiecare an studenți de la Universitatea Tehnică pentru a le oferi șansa de a-și dovedi și dezvolta abilitățile inginerești.

Competiția are două categorii la care studenții se pot înscrie: Team Design și Case Study.

Team Design se orientează pe proiectare, îndemânare, în special pe construirea unor prototipuri care să îndeplinească cerințele probei. În edițiile trecute, proiectele au variat de la catapulte la dispozitive asemănătoare bancomatelor. În această ediție, studenții vor folosi un program la alegere prin care vor proiecta tema probei. 

Case Study, cum sugerează și numele, necesită studierea unei probleme, găsirea unei soluții eficiente și analiza pașilor care trebuie luați pentru a fi dusă la final. Proba se orientează pe probleme reale, în ultimele 2 ediții echipele având de proiectat o cameră de escape room, respectiv de găsit alternative pentru gestionarea traficului din campusul studențesc „Tudor Vladimirescu”. Proba se va desfășura online, participanții folosind o platformă prin intermediul căreia vor putea lucra împreună.

Anul acesta, în cadrul evenimentului se va desfășura pe 12 decembrie un Workshop pentru Orientare în Carieră, intitulat „Lumile Viitorului”, care va fi organizat în parteneriat cu Centrul de Orientare în Carieră al Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” Iași. Acest workshop urmărește să ofere sfaturi legate de direcția profesională a studenților care nu au încă o idee clară despre viitorul lor. Te poți înscrie completând formularul acesta.

Workshop-ul, deschiderea oficială și pregătirea echipelor vor avea loc pe data de 12 decembrie, iar următoarea zi, 13 decembrie, va fi dedicată competiției propriu zise.

Echipa câștigătoare de la fiecare categorie va avea șansa de a merge la etapa regională a competiției, anul acesta organizată de către BEST Brașov, unde va concura împotriva altor 5 echipe din România și Republica Moldova. Echipele câștigătoare de la etapa regională vor participa la runda finală, găzduită de către BEST Madrid Carlos III.

BEST, Board of European Students of Technology, este o organizație non-guvernamentală la nivel european, prezentă în 34 de țări, ce are ca scop dezvoltarea studenților. 

BEST Iași organizează evenimente naționale de carieră precum JobShopⓇ, BEST Training Weekend, cursuri academice de vară și EBEC.

Sponsorii care ne susțin în cadrul acestui eveniment sunt Lex Shop, TEDx Brașov, Muzeul de Științe Brașov, Idei3d, Ugears Models, pcMadd și Editura Publica; sponsorii anuali sunt Ascendis, Crilia, Premian, Train2Perform, KRI Leaders și Master Escape, iar partenerii care ne promovează evenimentul sunt WINK, Iulius Mall, Curierul de Iași, Ziarul Evenimentul, Ziarul de Iași, inOras, Bună dimineața Iași, Viață de Student, Radio Hit.

IULIUS MALL

Iulius Mall este primul centru comercial modern de tip shopping mall din Iași, primul din afara Bucureștiului și al doilea din România, inaugurat în aprilie 2000.Deținut de compania ieșeană Iulius Group, Iulius Mall e situat în campusul studențesc din cartierul Tudor Vladimirescu, având o suprafață închiriabilă de 25.400 de metri pătrați și peste 200 magazine.

WINK

Prezent pe piaţa de publicitate Out of Home din anul 2006, WINK este o companie de media publicitară specializată în gestionarea de reţele de digital signage, administrare și închiriere de spaţiu publicitar multimedia.
WINK operează 4 segmente de business principale pe piaţa de publicitate OOH, care converg și oferă exact ceea ce așteaptă un publicitar: spaţii și locuri emblematice, impact puternic și cea mai diversă audienţă de astăzi.

TRAIN2PERFORM

Suntem o echipă de profesionişti în domeniul Resurselor Umane, cu experienţă şi entuziasm. Ne simţim împliniţi în munca noastră atunci când, în urma colaborărilor cu noi, clienţii obţin performanţa tangibilă. Suntem la început şi vrem să creştem odată cu rezultatele tangibile ale partenerilor noştri de business. Ne concentrăm pe construirea de parteneriate bazate pe încredere, în care beneficiile sunt monetizate îndelung după încheierea unui proiect comun.

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi este o universitate de cercetare avansată şi educaţie. Misiunea acesteia este să desfăşoare activităţi specifice de creare, valorificare inovatoare a cunoaşterii şi transfer al acesteia către societate în domeniile fundamentale – Ştiinţe inginereşti, Arhitectură şi Urbanism –, precum şi în domenii interdisciplinare şi complementare, în comunitatea locală, la nivel regional, naţional şi internaţional.