European BEST Engineering Competition (EBEC)

“European BEST Engineering Competition” (EBEC) este un proiect organizat de către Board of European Students of Technology, ce adună studenţi de la universităţile tehnice de top din Europa. Misiunea EBEC este de a pune în legatură studenţii cu lideri din diverse arii ale societăţii, ajutându-i în acelaşi timp să-şi dezvolte abilităţile tehnice şi să-şi lărgească orizontul gândirii în cadrul unei competiţii pe echipe. Proiectul EBEC face parte din activitatea principală a organizaţiei BEST: “oferirea unor oportunități de educaţie complementară pentru studenţi”. Pe durata celor 3 etape ale competiţiei echipele lucrează la diferite sarcini din domenii variate şi trebuie să-şi folosească creativitatea pentru a găsi cea mai bună soluţie. Participanții au şansa să experimenteze lucrul în echipă şi dezvoltarea unui proiect sub presiunea timpului. Obiectivele principale ale proiectului sunt:

  • Dezvoltarea studenţilor prin participarea la una din cele 2 categorii ale competiţiei: “Case Study” şi “Team Design”
  • Promovarea spiritului ingineresc printre studenţi, oferindu-le acestora posibilitatea să pună în aplicare cunoştinţele teoretice dobândite în timpul studiilor şi provocându-i să găsească soluţii tehnice la probleme de zi cu zi cu care societatea se confruntă.
  • Promovarea diversităţii culturale între studenţi, adunând studenţi din toate colţurile Europei în diferite etape ale competiţiei.
Află mai multe
Află mai multe

Evenimentul Național de Carieră JobShop®

Evenimentul Național de Carieră JobShop® își propune facilitarea colaborării dintre studenți, companii şi Universitate, cu scopul de a îndeplini nevoile profesionale ale studenților si absolventilor și de a-i aduce pe aceștia mai aproape de job-ul dorit.

JobShop® oferă interacțiune directă între studenți sau absolvenți și reprezentanții companiilor, în vederea formării, dezvoltării și pregătirii acestora pentru o viitoare carieră.

Acest lucru se realizează prin oportunitatea de a participa la:

    • Cariere de succes, activitate sub forma unui sesiuni de întrebări de la studenți și răspunsuri de la speakerii prezenți: antreprenori, lideri, experți în domeniu, pe tema succesului în carieră;
    • Workshop-uri pe teme precum ”Simularea interviului de angajare” sau ”Crearea unui CV atrăgător”, prin care participanții dobândesc cunoștințe de utilitate în vederea obținerii job-ului dorit;
    • Ateliere tehnice, activități cu caracter practic ce vin în sprijinul studenților cu scopul de a-i pregăti sau testa în diferite domenii;

și nu in ultimul rând,

  • Zile de Stand, ce au ca scop prezentarea detaliată a companiilor și a beneficiilor pe care le au de oferit pentru viitorii angajați!
Află mai multe

BEST Training Weekend (BTW)

BEST Training Weekend este un eveniment educațional organizat de BEST Iași pentru studenții de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi”. Evenimentul constă în sesiuni de training gratuite, soft-skills și tehnice, menite să ajute la dezvoltarea și pregătirea studenților.

Toate acestea reprezintă un punct de plecare excelent pentru cei care sunt interesați de dezvoltarea personală sau de asimilarea unor noi cunoștințe și reprezintă o ocazie minunată de a cunoaște oameni noi, într-un mediu mai puțin formal.