European BEST Engineering Competition (EBEC)

“European BEST Engineering Competition” (EBEC) este un proiect organizat de către “Board of European Students of Technology” ce adună studenţi de la universităţile tehnice de top din Europa. Misiunea EBEC este de a pune în legatură studenţii cu lideri din diverse ramuri ale societăţii, ajutându-i în acelaşi timp să-şi dezvolte abilităţile tehnice şi să-şi lărgească orizontul gândirii în cadrul unei competiţii pe echipe. Proiectul EBEC face parte din activitatea principală a organizaţiei BEST: “oferirea de educaţie complementară studenţilor”. Pe durata celor 3 etape ale competiţiei echipele lucrează la diferite sarcini din domenii variate şi trebuie să-şi folosească creativitatea pentru a găsi cea mai bună soluţie. Au şansa să experimenteze lucrul în echipă şi dezvoltarea unui proiect sub presiunea timpului. Obiectivele principale ale proiectului sunt:

  • Dezvoltarea studenţilor prin participarea la una din cele 2 categorii ale competiţiei: “Case Study” şi “Team Design”
  • Promovarea spiritului ingineresc printre studenţi, oferindu-le posibilitatea să pună în aplicare cunoştinţele teoretice dobândite în timpul studiilor şi provocându-i să găsească soluţii tehnice la probleme de zi cu zi cu care societatea se confruntă.
  • Promovarea diversităţii culturale între studenţi, adunând studenţi din toate colţurile Europei în diferite etape ale competiţiei.
Află mai multe
Află mai multe

Evenimentul Național de Carieră JobShop®

Evenimentul național de carieră JobShop® își propune facilitarea colaborării dintre studenți, companii şi universitate, cu scopul de a îndeplini nevoile profesionale ale studenților si absolventilor și de a-i aduce pe aceștia mai aproape de job-ul dorit!

JobShop® oferă interacțiunea directă dintre studenți sau absolvenți și reprezentanții companiilor, în vederea formării, dezvoltării și pregătirii acestora pentru o viitoare carieră. Acest lucru se realizează prin oportunitatea de a participa la:

    • JobShop Café, ce reprezintă o activitate recreativă prin care dorim să aducem studenții mai aproape de angajatori, având oportunitatea de a purta o conversație deschisă cu reprezentanții companiei;
    • Cariere de succes, activitate sub forma unui discurs oratoric, susținut de antreprenori, lideri, experți în domeniu, pe tema succesului în carieră, urmat de o discuție liberă între acesta și studenți;
    • Atelier tehnic, activitate cu caracter practic ce vine în sprijinul studenților cu scopul de a-i pregăti sau testa în diferite domenii;

și nu in ultimul rand,

  • Zile de Stand, ce au ca scop prezentarea detaliată a companiilor și a beneficiilor ce au de oferit!

Cafeneaua Inginerilor

Ai avut vreodată oportunitatea de a bea o cafea împreună cu o persoană de succes?

Dacă raspunsul este nu, atunci Cafeneaua Inginerilor reprezintă ocazia perfectă pentru tine!

Cafeneaua Inginerilor este un eveniment, organizat de BEST Iaşi, în cadrul căruia ai șansa de a purta o discuție, într-o atmosferă relaxantă, servind o cafea, cu 3 oameni din rândul cadrelor didactice universitare, reprezentanți ai companiilor sau antreprenori care au reușit în viaţa profesinală. Speech-ul, povestea dobândirii carierei actuale cât și dialogul ulterior te vor ajuta să descoperi care sunt primii pași pentru o carieră de succes.

Află mai multe
Află mai multe

BEST Training Weekend (BTW)

BEST Training Weekend este un eveniment educațional, aflat la cea de-a patra ediție, organizat de BEST Iași pentru studenții de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi”. Evenimentul va avea loc în perioada 22-24 mai și constă în sesiuni de training gratuite, menite să ajute la dezvoltarea și pregătirea studenților.

Toate acestea reprezintă un punct de plecare excelent pentru cei care sunt interesați de dezvoltarea personală sau de asimilarea unor noi cunoștințe și reprezintă o ocazie minunată de a cunoaște oameni noi, într-un mediu mai puțin formal.