Cursurile BEST

Ce este un curs BEST?
Ce este un BEST event pentru studenți?

În cursul anului BEST organizează diferite activități în care studenții de la universitățile tehnice au oportunitatea unei experiențe internaționale, de a-și face noi prieteni și contacte, de a-și îmbunătăți limba engleză și bineînțeles de a se distra. La fiecare BEST event participă aproximativ 20-30 de studenți care au ceva în comun: vor să aibă parte de o experiență unică diferită de viața de facultate.

Află mai multe
0
Aplicații*
0
Aplicanți*
0
Cursuri*
0
Țări*

Vrei sa faci parte din echipa?

Experiența BEST nu se rezumă la un proiect în feSTUDis sau o petrecere de Crăciun, e vorba de proiecte mari, pe care le crești în ani întregi, e vorba de responsabiltăți pe care ți le asumi, de evenimente la nivel internațional și multe sesiuni de training.

Cât despre socializare, relații umane, aminitiri și studenție trăită din plin nu încape îndoială că îți faci prieteni în toată Europa și abordezi foarte ușor aproape orice subiect. În final, după oricât de multe evenimente – din Las Palmas, Portugalia, Danemarca, Polonia, România sau Rusia, cel mai mult contezi tu și oamenii alături de care te formezi, miile de lucruri pe care le înveți, feedback-ul constructiv primit și posibilitatea de a greși fără să ți se taie din salariu sau să fii dat afară.

“Întotdeauna am fost de părere că viața de student îți oferă foarte multe oportunități și experiențe, poți alege să faci ceea ce îți place și poți deveni foarte bun la ceea ce alegi să faci. Odată ce am devenit studentă la TUIAȘI, acest lucru mi s-a confirmat. Mi-am dat seama că nu sunt singură în dorința de a crește și a mă dezvolta personal si profesional, atunci când m-am alăturat echipei BEST Iași.
De-a lungul experienței de voluntar am realizat că indiferent ce alegi să faci (să te implici în evenimente locale sau internaționale, să ajuți studenții să se dezvolte, să călătorești, să devii un bun lider, să cunoști tineri din toată Europa), vei deveni o versiune mai bună a ta.”
Mariana, Alumna BEST Iasi
“Unul dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie să le faci în anii de studenție este să găsești oameni care să te ajute să devii cea mai bună variantă a ta.
Eu i-am găsit în BEST și am stat alături de ei toți cei 4 ani de facultate, ani în care m-am dezvoltat și mi-am împărtășit cunoștințele adunate. E frumos să te uiți în urma ta si să vezi că ți-ai lăsat amprenta în tot ce ai făcut!”
Vlad, Alumnus BEST Iasi
“BEST-ul nu m-a învățat despre Hidraulică sau Fundații, însă el este ceea ce a însemnat dezvoltare personală, cum este să vezi țările Europei și să cunoști oameni cu obiceiuri și tradiții diferite, ce înseamnă mult râvnitele companii multinaționale și cum poți ajunge cu un pas mai aproape angajat într-o asemenea companie.
Cu toate că anii de studenție s-au sfârșit, nu pot să nu mă gândesc că BEST-ul i-a făcut să fie înzecit mai frumoși, iar rezultatele implicării mele în organizație m-au făcut să fiu un om mult mai pregătit pentru ceea ce a urmat și anume angajarea. Am rămas cu amintiri frumoase și oameni dragi sufletului meu și cred că fiecare tânăr student trebuie să profite de ceea ce BEST-ul îi poate oferi: flexibilitate, prietenie, distracție, dezvoltate si învățare continuă”
Renata, Alumna BEST Iasi
“Când am primit pliantul BEST, în anul al II-lea, m-am întrebat: oare cât timp să aloc? Oare o să mi se impună să mă implic într-o activitate anume? Oare o să mă integrez?
Răspunsurile le-am găsit fără să le caut, în faptele oamenilor dedicați pe care i-am întâlnit și mai apoi, din propriile mele fapte. Totul în BEST e o chestiune de alegere: cât timp investești, ce vrei să experimentezi, cât vrei să înveți, cum răspunzi provocărilor, responsabilităților și mai ales ce oameni vrei să ai lângă tine!
Azi am un singur regret: că nu am primit flyer-ul BEST încă din anul întai.”
Ana, Alumna BEST Iasi
“BEST este locul în care am învățat, am greșit, am învățat din nou, am fost membru al echipei, dar am si coordonat. A fost ca… un parc de aventuri. Am avut provocări, riscuri, planuri, prieteni si oportunități pentru a face o tonă de lucruri.
BEST e locul oricărui student care vrea să ajungă la potențial maxim și care își propune să facă lucrurile diferit. După activitatea din BEST, evenimentele participante și țarile din care am cules informații, am învățat să-mi construiesc cariera, să jonglez cu pasiuni și experiențe și să văd jumătate din Europa (sau mai mult).”
Corina, Alumna BEST Iasi
“Dacă ar fi să rezum în cateva cuvinte viața de student, probabil cel mai mult aș vorbi despre voluntariat. Dar, cel mai important, despre experiența de voluntar din BEST Iați, organizația care m-a ajutat să îmi descopăr punctele forte, să le îmbunătățesc pe cele slabe, m-a ajutat să-i descopăr pe alții și să îi accept. Tot în BEST am învățat despre răbdare și despre lucruri care vin greu și pleacă repede, despre proiecte de suflet, prieteni de care nu te mai desparți și lungile călătorii către evenimente internaționale. Și acum, după 4 ani, știu sigur că a fost de departe cea mai productivă experiență a studenției și aș mai repeta-o de câteva ori…pentru că voluntariatul în BEST te crește cât de mare vrei tu!”
Valerica, Alumna BEST Iasi